Bollkastarlogg sammanfattning/avslutning

 

Råttfällekonstruktionen

”Ratattack”

bollkastare musfälla, äggkartong

Råttfällekonstruktionen är byggd för att skjuta bollen i en kontrollerad bana och sedan landa i papperskorgen. För att bollen verkligen ska åka lika dant vid varje avfyrning, så har vissa justeringar gjorts under arbetsprocessen. Det som tidigare var blompinnar fastsatta i musfällan, har bytts ut mot två par av smalare pinnar för att öka stabiliteten och inte vara lika tunga. Musfällan har bytts ut mot en råttfälla för mer kraft, och ”kammaren” (bollhållaren/äggkartongbiten) har justerats utefter det. Genom att testa oss fram, så borde nu kammaren sitta perfekt.

För att snygga till projektet så är tanken att den ska sprayas i guldfärg också.

 

Armborstkonstruktionen

”The Terminator”

Denna idé har utvecklats från att vara en armborstliknande konstruktion utav en hushållspappersrulle med ett gummiband som kraft, till att vara en träkloss med en fjäder.

bollkastare 16

Vi tyckte att den var instabil och lite svår att sikta med, därför byttes hushållspappersrullen ut mot träblocket med ett borrat hål i istället. Då utvecklades ännu fler idéer. För att få det enklare att bygga och få mer kraft i avfyrningen så kom vi på att man kan bygga en fjäder som skjuter iväg bollen. Tack vare att bollen skjuts med en sådan kraft, så är den då mer träffsäker eftersom att den får svårare att vrida sig i luften. Dock så var vi tvungna att skapa en fjäder själva, vilket såklart kräver mer tid och inte är lika hållbart.

 

Övriga konstruktioner har lagts ned p.g.a. antingen tidsbrist eller problem i arbetsprocess eller resultat.

Ännu har vi inte tagit ett beslut om vilken konstruktion som ska få följa med oss till Växsjö, det kommer tas dagen innan tävlingsdagen, för att vi ska göra så många tester och vara så säkra som möjligt på vilken som verkligen är bäst.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s